Fra 22. til 29. juni 2017 var 46 ungdommer (K2, andreårs-konfirmanter) og ledere fra Frøyland og Orstad samt Klepp menighet i Uzhgorod for å bidra til en barneleir på den nye leirplassen utenfor byen.

Opptil 126 barn var samlet hver dag – mange av dem fra rom-landsbyer og noen fra det krigsherjede Donetsk-området i Øst-Ukraina.Ungdommene våre tok ansvar for ulike aktiviteter og annet praktisk arbeid på leiren.

I tillegg fikk de besøke sykehus, en ukrainsk aldersheim og rom-landsbyer, blant annet en som er bygget på en tidligere avfallsplass. Ungdommene hadde selv pakket med seg klær hjemmefra, og fra lokale idrettslag og bedrifter hadde de med drakter og utstyr.
– Det var krevende for meg å oppleve hvordan folk bodde – området rundt huset og selve huset der seks personer kunne dele to senger! Husene var på størrelse med et stort bad, skriver Irja Wetteland Kleppe i etterkant av turen.
Og likevel var det svært meningsfylt:
– Noe av det kjekkeste med hel wegpwegpoweg  wegopkwepogkweg e turen var å bli kjent med ungene, å vite at du betyr en forskjell. Å se det med egne øyne at du faktisk får et barn til å bli så ufattelig glad og takknemlig når du gjør så lite, var en helt ufattelige følelse, skriver hun.
Eller som sokneprest Morgan Fjelde skrev til ungdommene på vei heim:
– Turen har vært en kjempeopplevelse, mange inntrykk som nok vil bli husket i lang tid. Dere har gjort en fantastisk innsats og gitt mange barn og familier en bedre hverdag.